donderdag 14 april 2016

Wat Is Haccp? Wat zijn de regels en wetten?



Wat Is Haccp?

Door middel van de toepassing van deze hygiënecodes, wil de Europese Unie ervoor zorgen dat de voedsel veiligheid gewaarborgd wordt. Ook wil de Europese Unie ervoor zorgen dat het voedingsmiddelen productieproces met zo min mogelijk besmettingsrisico uitgevoerd wordt.

Bedrijven die zich op wat voor manier ook bezig houden met levensmiddelen. Dienen alle onderdelen van het voortbrengingsproces te identificeren en deze op gevaren te analyseren. Daarvoor zijn de HACCP regels ontworpen.

HACCP Regels, de oorsprong ervan.

De oorsprong van de HACCP regels ligt in de Amerikaanse ruimtevaart. De reden hiervan is dat als astronauten in de ruimte zitten zij niet in de gelegenheid zijn om bedorven voedsel terug te sturen naar de fabriek. Om het vervolgens te laten vervangen door gezonde, niet bedorven producten. Zodat de missie niet vroegtijdig afgebroken hoeft te worden in verband met een voedselvergiftiging.

Voor deze astronauten moest dan ook de voedselveiligheid gewaarborgd kunnen worden. Door deze ontwikkelingen is het onder andere verplicht geworden om koel- en vriescellen continu te bewaken en te registreren.

HACCP regels en de kernpunten.

Hygiënecode wordt ook wel gekenmerkt door een HACCP plan. Dit plan moet door het bedrijf zelf opgesteld worden. Zij moeten zelf ervoor zorgen dat alle potentiële gevaren geïnventariseerd worden. Dat de punten waar volgens de HACCP regels het risico voorkomen moet worden vastliggen op papier.

Nu hoef je jezelf dus niet meer af te vragen: "wat is haccp?"
Wat Is Haccp? Wat zijn de regels en wetten?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten